“LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EXPOSA ELS NOSTRES FILLS A LES DROGUES”

Segons José William Vega, president d’Asocolombia, “la legislatura passada la integració dels immigrants era més fàcil”

L’exposició dels joves nouvinguts al món de la droga és la principal conseqüència de l’escolarització en català a les Balears, segons digué ahir José William Vega García, portaveu d’Asocolombia, una de les dues associacions d’immigrants colombians residents a les Illes, que despús-ahir posà en marxa la campanya “No compres si no entiendes” amb l’objectiu de fer boicot als productes etiquetats en català.

Allò que indueix Vega a arribar a la conclusió esmentada és el següent plantejament: “La política lingüística que les institucions balears apliquen a l’educació fa que els joves colombians no s’hi puguin integrar. Com que no s’hi integren, es disparen els índexs de fracàs escolar i, a més, els al·lots no passen gust d’anar a escola. El fet que no s’hi trobin bé provoca absentisme a les aules. I si els joves estan tot el dia enmig del carrer, acaben manejant les drogues”.

Al final, Vega conclou que “moltes de famílies, davant el perill de la droga, opten per enviar els fills un altre cop a Colòmbia perquè puguin anar a escola sense haver de patir els problemes que arrossega l’ensenyament a les escoles de les Illes Balears”.

El cap visible d’Asocolombia és del parer que “durant l’anterior legislatura la manera en què es duia a terme la immersió lingüística a l’educació era molt més efectiva, ja que s’anaven incrementant les hores de català de manera progressiva”. Segons Vega, “d’ençà que Unió Mallorquina és al Govern (qualificats de nacionalistes xenòfobs als comunicats de l’associació) els al·lots tot d’una han d’aprendre la llengua i això no és possible”.

Aules d’acollida

Demanat sobre si allò ideal seria que, com s’ha fet a Catalunya, es creassin aules d’acollida per a immigrants per un temps determinat, Vega respon que “això són classes totalment xenòfobes que no fan cap bé als immigrants sinó que dificulten més la integració”.Tanmateix, el portaveu d’Asocolombia sosté que “no és contrari al procés de normalització lingüística”. Vega diu que “tothom és útil a la llengua catalana i si les institucions sabessins explicar bé què és la immersió lingüística, per ventura, podrien guanyar molts colombians per la causa”.

La campanya de boicot contra els productes que estan etiquetats en català és, segons Vega, “per motius de seguretat”. “Com volen que la gent compri una cosa que no sap què té, que no s’entén?”, es demana el president d’Asocolombia.

Vega, un personatge vinculat al poder la legislatura passada

Aquest exmilitant del PP participà a la Marjal a favor de la piscina de P.J. Ramírez

José WilliamVega García. Aquest és el nom sencer de la persona que promou la campanya “No compres si no entiendes” en nom de l’associació Asocolombia i que té per finalitat boicotejar la venda de productes etiquetats en català. Tot i que Vega obtingué ahir un gran ressò gràcies a l’esmentada campanya, no es tracta d’un personatge nou, sinó que ja fa anys que intenta obrir-se pas dins la vida política del país.

De fet, aquest ciutadà d’origen colombià que exerceix de metge milità al PP de Calvià des del 2001 fins al 27 d’abril del 2007, poc abans de començar la campanya electoral. El 26 de maig, jornada de reflexió, es descobrí que havia enviat des del seu mòbil missatges demanant el vot per al PP.

En abandonar el partit, Vega féu pública una carta que deia: “La baja es por motivos personales. Fue gratificante compartir con el PP de Calviá infinidad de actividades y aprendí que es un partido que cumple sus promesas. En Baleares, es el partido que más ha hecho por los inmigrantes y me siento muy agradecido por ello. Este paso es necesario para mantener y que sea más patente la neutralidad política de la asociación que presido. Y porque llegó la hora de que los inmigrantes tengamos voz propia, independientemente de los partidos actuales. Tenemos la capacidad suficiente para tener nuestros propios interlocutores en todos los niveles de la vida política y social de Baleares”.

A més, aquest portaveu d’una part dels immigrants d’origen colombià ha participat en campanyes de molta repercussió impulsades per la dreta espanyola. Prengué part de la cèlebre concentració del 2006 a la platja de la Marjal, on la plataforma “Son Servera basta ya” va fer un homenatge a l’editor Pedro J. Ramírez, gestor d’una piscina d’ús exclusiu situada dins el domini públic marítim i terrestre.

Durant l’any 2006, l’associació de Vega rebé una subvenció de més de 7.000 euros en concepte de projectes i despeses de funcionament, segons informaren ahir fonts de la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració. Tanmateix, no es tracta d’una xifra “escandalosa”, segons féu saber Norbey Andrade, president d’Asocol (l’associació majoritària de colombians): ells reben partides similars cada any, en concepte d’ajudes puntuals.

Comments
One Response to ““LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EXPOSA ELS NOSTRES FILLS A LES DROGUES””
  1. Per solucionar els problemes de mobilitat de la comarca de Llevant el tren no és la solució. Els motius que consideram són varis. (1) El tren només s’atura a 5 nuclis de població (Manacor, Sant Llorenç, Son Carrió, Son Servera i Artà) on hi viu menys de la meitat de la població de Llevant, i a l’estiu molta menys gent encara. (2) El tren no arriba a la costa. La gent de poble no podrà anar en transport públic a fer feina a la vorera de mar, i la gent que viu a vorera de mar no pot anar a l’institut o a les escoles de Manacor i Artà en tren, com bé van expressar fa dues setmanes els pares i mares d’alumnes de s’Illot. (3) La infrastructura del tren és caríssima. Amb aquests doblers es podria comprar i mantenir una xarxa d’autobusos adequats al nombre de persones que necessiten desplaçar-se d’un lloc a l’altre. Aquests autobusos podrien arribar a tots els nuclis de població i passar amb molta freqüència, no com ara funciona AUMASA. Si AUMSA no és la solució és el problema, però la solució a aquest problema no és el tren. (4) El tren no substitueix el cotxe. Molta gent necessitarà el cotxe per arribar a l’estació. En trajectes curts això no té sentit perquè ja s’arriba directe al lloc final de destí. (5) Aquest tren no enllaça amb el que ja existeix. Es farà una nova estació devora el SYP o el cementiri vell i no queda clar com els usuaris aniran d’una estació a l’altre, tammateix hauran d’agafar finalment un autobús. (6) Hauran de vallar les vies, això significa que molts camins públics quedaran tallats i s’hauran de fer camins alternatius (expropiacions) per a arribar a les finques de foravila.

    Consideram que el tren no és la solució als problemes de transport públic de la comarca de Llevant, una comarca poc densa i amb la població molt dispersa. Consideram que s’han d’estudiar solucions més adients i flexibles, socialment justes, econòmicament viables i medioambetalment respectables per aquesta comarca. Hem de ser exigents i no ens podem conformar amb una proposta de tren aberrant que (1) no connecta amb el tren que va a Palma, el projecte exposat no ho connecta, i no sabem quins polítics tendrem més endavant, no ens creim cap promesa política, (2) no arriba a tots els nuclis de població, (3) no ens permet prescindir del cotxe, perquè no podem arribar a la costa en tren, (4) la capacitat de càrrega del tren permet predir un augment de població i especulació urbanística al voltant de les estacions per justificar la seva inversió.

    T’agraim que facis arribar aquesta informació a tothom que coneguis i que actuis en conseqüència. Tenir un transport públic útil per tothom també depèn de tu.

    La plataforma Mallorca-Llevant.
    http://mallorcallevant.blogspot.com

Deixa un comentari