SÍ A LA LLENGUA

Benvolguts sòcies i socis d’Artà,

Primer de tot, us volem donar novament les gràcies per la vostra confiança: en només quatre mesos hem passat de 41 socis a 81, és a dir, hem doblat el nombre d’associats de l’OCB d’Artà.
Paradoxalment, però, la situació de la llengua pateix un retrocés impulsat pel nou govern de les Illes Balears que obliga l’OCB a prendre algunes mesures que en d’altres casos no s’haurien de prendre. Entre d’elles, la mobilització i manifestació. Des de la dictadura que no s’havia fet un atac tan clar i ferotge contra la llengua catalana i la cultura, per això us demanam a tots els socis i sòcies de l’OCB que us impliqueu al màxim en les properes activitats reivindicatives que es faran a Mallorca.

La primera serà a Artà, el proper diumenge dia 18 de març, a les 11.30 hores. Serà, un tren humà que farem per reivindicar llengua i transport públic, llengua i tren de Llevant. L’organitzam conjuntament l’OCB d’Artà i la Plataforma en defensa del Tren de Llevant. La segona de les activitats serà el diumenge dia 25 de març a Palma. La gran manifestació per dir SÍ a la Llengua. De nosaltres depèn que sigui un èxit.
Com a sòcia o soci et volem demanar que ens ajudis a la difusió d’aquests actes enviant un correu electrònic, msm, whatsapp, facebook, twitter… als teus amics i contactes. I alhora que ells ho reenviïn. Val la pena destacar en cada missatge la importància de l’assistència a les manifestacions que organitzam, ja que de la multitud que hi assisteixi en depèn l’èxit.
Frases com “no serveix per res”, “faran el que voldran”… s’han de combatre amb l’optimisme de saber que el poble mallorquí té la raó. Hem de ser capaços de convèncer amics, veïnats i familiars que el futur de la nostra llengua i de la nostra identitat passa per la voluntat de tot un poble de no deixar-se vèncer.
SI LLUITAM, PODEM VÈNCER. SI NO LLUITAM, ESTAM PERDUTS!
I encara una altra màxima important: La desaparició d’una llengua és la pèrdua d’una part de la riquesa de la humanitat. Cap llengua no desapareix per causes naturals. Una llengua no es perd perquè qui no la sap no l´aprèn, sinó perquè qui la sap no la utilitza.
¡Coratge i força!
Obra Cultural Balear
Delegació d’Artà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: