PAU ALABAJOS, en concert a Artà

Amics i amigues,

El proper divendres dia 18 de maig Pau Alabajos oferirà un concert al Bar del Teatre, a les 22.00 hores. 

Pau Alabajos és un cantautor del País Valencià compromès amb la llengua, la cultura i el país. Tenim una oportunitat boníssima de disfrutar de les seves cançons.

De vegades, es produeixen revolucions invisibles, batalles sordes i quotidianes que no arriben als mitjans de comunicació, que són condemnades irremissiblement al silenci. Hi ha conflictes llunyans a prop de casa nostra, que mai no estan d’actualitat, que no mereixen ni una trista nota al peu en els diaris. Però existeixen també persones anònimes que es deixen la pell, que renuncien als discursos teòrics i prenen la determinació, conscient i sincera, de canviar el món que els envolta, ara i ací, posant les mans en farina, aferrant-se a l’esperança amb totes les seues forces. Són els protagonistes d’una rebel·lió discreta, que caminen de puntetes, però dibuixen una profunda petjada en la terra. Estem parlant d’individus convencionals que no tenen por d’agafar les regnes, que cada volta que reben una punyada saben sobreposar-se i continuen avançant, amb la mirada fixa en l’horitzó, sense perdre mai de vista la utopia. Són els instigadors d’una revolta tàcita, infatigables defensors de les causes nobles, aquelles que s’escriuen amb minúscula i lletra menuda. No, no se senten excepcionals ni es consideren millors que altres. No busquen l’admiració ni tampoc la lloança de ningú, perquè, senzillament, la seua recompensa és anar-se’n a dormir cada nit amb la consciència tranquil·la. Són subversius, irreverents i contumaços. Practiquen diàriament la solidaritat i no necessiten viatjar milers de quilòmetres per plantar cara a les injustícies. Es mullen, prenen partit, mostren les dents, trauen les urpes.

Pau Alabajos.

Una amable, una trista, una petita pàtria

MÉS INFORMACIÓ

Després de la publicació de Futur en venda (2004) i Teoria del caos (2008), el cantautor valencià Pau Alabajos (Torrent, 1982) torna a la càrrega amb Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011): el títol del seu nou CD és el primer vers de Coral romput, un dels llibres més viscerals que va escriure el poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. En aquesta tercera aventura discogràfica participa una orquestra simfònica, formada per més de vuitanta músics, amb la qual s’han enregistrat tres dels onze temes que conformen el disc. Els arranjaments d’orquestra i de quartet de corda han anat a càrrec de la violinista Laura Navarro, mentre que la producció artística ha estat responsabilitat de Toni Xuclà.

Des que va encetar la seua carrera l’any 2004, Pau Alabajos ha realitzat més de 500 actuacions al llarg i ample dels Països Catalans i, fins i tot, fora de les nostres fronteres: Heidelberg, Tübingen, Saarbrücken, Bochum, Colònia, Frankfurt i Berlín (Alemanya); Lió, Montpeller, Tolosa de Llenguadoc, Grenoble, Marsella, Rennes, Amiens i París (Estat Francés); Zuric, Basilea i Lausana (Suïssa); Busalla i Gènova (Itàlia); Jerusalem, Nablus i Jenín (Palestina); Lisboa (Portugal); Praga (República Txeca); Ciutat de Panamà (Panamà); Montréal (Québec); Nova York, Gainesville, San Diego, Missouri (Estats Units d’Amèrica).

En l’apartat de reconeixements i guardons, cal destacar el Premi Ovidi Montllor 2006 a la Millor Lletra per “Cançó Explícita”; el seu segon llarga durada, Teoria del Caos, li va valdre el Premi Ovidi Montllor 2008 al Millor Disc de Cançó d’Autor i el Premi Muixeranga 2008 al Millor Disc del Domini Lingüístic per votació Popular, el Premi Enderrock 2008 al Millor Disc de Cançó d’Autor per Votació Popular; així com també el Premi Enderrock 2008 al Millor Artista de Cançó d’Autor per Votació Popular. El mes de desembre de 2010 va rebre el premi Sobirania i República, per la seua tasca de difusió internacional de la llengua i la cultura catalanes.

A més a més, actualment Pau Alabajos ostenta el càrrec de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM). Associació de Músics i Cantants del País Valencià, una associació cívica que vetlla pels interessos dels compositors i intèrprets valencians. També ha participat en taules redones, jornades i conferències sobre Cançó d’Autor i sobre altres temes culturals, polítics i socials. Paral·lelament, ha col·laborat amb diferents diaris i revistes (L’Accent, L’Avanç, L’Informatiu, El Temps, Levante EMV, El País) escrivint periòdicament articles d’opinió sobre qüestions diverses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: