PARTS I QUARTS

Escrit per Mariano Moragues

Totes les legislacions de la Unió Europea i les d’Estats Units, diuen que totes les persones són iguals davant la llei (?); per extensió hem de suposar que també tots els països tenen els mateixos drets i obligacions davant les lleis internacionals, però tant en el cas de les persones, com en el dels països, aquesta justa mesura està molt lluny de ser vera.

La cosa resulta molt evident en el tracte privilegiat que rep Israel per part de les “potències occidentals” democràtiques (?), comparat amb el que reben la resta de països del món. Sols basta mirar l’habitual incompliment de les resolucions de l’ONU per part d’Israel, la construcció de la vergonyosa murada que engabia els palestins, la construcció d’assentaments jueus dins territori palestí amb les corresponents expropiacions, les represàlies sempre desproporcionades contra els palestins, la invasió quan li dóna la gana del territori palestí amb la destrucció i matances indiscriminades, el control humiliant de les fronteres, l’ofegament econòmic, etc., etc. ¿Es permetria una cosa semblant si fos a l’enrevés? ¿On són les mesures internacionals per impedir aquest holocaust fet pels “holocaustiats” d’altre temps?

Sols qualque tímid lament és la resposta vergonyosa internacional del món occidental davant les egressions i l’opressió permanent que sofreix el poble palestí.

Per si no bastàs també poden mirar el tracte rebut per Israel en relació a les instal·lacions nuclears i altre pic compareix el privilegi israelià. ¿Qualcú me pot explicar com així EEUU, Rússia, Regne Unit, França, Xina, Índia, Pakistan, Israel i possiblement Sudàfrica, poden tenir armes nuclears i no en poden tenir altres països com Iran, Corea del Nord? Jo no vull que en tenguin ni ells, ni ningú, però, ¿quina justícia és aquesta que prohibeix a uns el que permet als altres?

globa

En el mes de setembre la Conferència General de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica  (AEIA) aprovà amb el recolzament de 49 països una resolució de “preocupació sobre les capacitats nuclears israelianes” i es demanà que Israel firmàs el Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP) i sotmetés les seves instal·lacions nuclears a la supervisió de l’AIEA, cosa que està fent a Iran. Tot va ser lladrar estels dins un bassiot perquè tant EEUU com la Unió Europea rebutjaren la resolució i Israel la va “deplorar” i digué sense immutar-se, que “no cooperarà” i el món occidental “civilitzat i democràtic” (?), ben tranquil, com si res fora estat.

Israel mai ha donat el net a ningú del seu arsenal nuclear, però se sap que passen de 200 el caps nuclears que té  fora del control de l’AEIA. Mentre tant l’actitud de EEUU i l’UE és ben cínica quan al mateix temps amenaça a Iran en tota casta de mesures si continua el seu programa d’energia nuclear, que diu pacífic(?) i ha d’estar sotmès a la supervisió de las seves instal·lacions nuclears per l’AEIA.

Donar un tractament desigual davant les mateixes situacions és fer parts i quarts, és injust i hipòcrita. ¿Què hi ha davall aquest terròs i aquesta evident desigualtat? Duros dels “lobbys” jueus arreu del món i sobretot en els Estats Units, i molta barra.

                                                                    Mariano Moragues Ribas de Pina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: