OCB i JOVES PER LA LLENGUA PARLEN CLAR

Els Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear valoren molt positivament l’elevada participació a l’Acampallengua 2009, que ha aplegat més de 15.000 joves durant el cap de setmana a Sa Pobla. L’activitat ha tornat a ser una gran festa a favor de la llengua i de les manifestacions culturals en català. L’organització vol agrair la seva contribució al més de dos-cents voluntaris que han ajudat desinteressadament a aquest bon resultat, sense els quals l’Acampallengua no hagués estat possible. Agraïment que s’ha de fer extensiu a les associacions de Sa Pobla, a l’Ajuntament, a Protecció Civil, i especialment, a la Policia Local del municipi, que varen tenir en tot moment un comportament exemplar de servei públic.
Les dues entitats, per contra, consideren inacceptable l’actitud prepotent de la Guàrdia Civil, amb la qual s’havia acordat prèviament, en una reunió mantenguda amb el seu cap local, que la seguretat de l’acte correspondria a la Policia Local de Sa Pobla i que el cos armat no intervendria en cap moment en el desenvolupament de l’acte. En contrast amb aquest compromís, tres agents del cos no només varen entrar a la zona on es desenvolupava el concert, sinó que varen identificar un extens grup de voluntaris i varen detenir el vicepresident de l’Obra Cultural Balear i responsable de seguretat de l’acte Tomeu Martí, posant en risc, per tant, la seguretat dels assistents al concert.

Per a les dues entitats, a més, és inacceptable que, a posteriori, es vulgui donar una versió distorsionada dels fets, amb afirmacions com que hi havia una baralla multitudinària a la zona del concert -de la inexistència de la qual en pot donar fe el regidor d’Educació, Cultura i Seguretat Ciutadana Sebastià Gallardo, que ha afirmat que la Policia Local, que era present al recinte, no va rebre cap telefonada- o que a l’exterior de la caserna de la Guàrdia Civil hi havia un grup de gent cridant consignes de caràcter polític, quan en tot moment es va mantenir una actitud de calma i respecte, tal i com poden corroborar representants de diferents mitjans periodístics presents. També en pot donar fe el regidor de Joventut i Esports, Guillem Crespí, que va estar present tant en el moment de la detenció i que ha negat que Tomeu Martí no es volgués identificar; posteriorment, Crespí va estar present tot el temps a l’exterior de la caserna. És més, els voluntaris del servei d’ordre que es varen desplaçar davant la caserna varen evitar un conflicte que s’hagués pogut produir donada la gravetat del fet.

Tant l’Obra Cultural Balear com els Joves de Mallorca per la Llengua manifesten el seu suport a l’actuació de Tomeu Martí com a responsable del servei d’ordre de l’Acampallengua, tasca que ha realitzat durant els darrers anys. L’Obra Cultural Balear fa costat sense cap fissura a la tasca de Tomeu Martí com a vicepresident i coordinador de l’entitat.

FORÇA I CORATGE A LA LLUITA PACIFISTA I DESARMADA. CONTRA LA FORÇA I LA REPRESSIÓ: RESPOSTA CONTUNDENT. NI HAN POGUT NI PODEN NI PODRAN CONTRA UN POBLE QUE S’ESTIMA! CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: