ACAMPATS PER LA LLENGUA A SA POBLA

DdB 23/05/2009

Tot i l’onada de calor d’ahir, l’Acampallengua aconseguí arreplegar unes 15.000 persones que participaren en les diverses activitats i en el concert de rock. A la zona d’acampada, uns 4.000 joves arribats dels diferents punts de les Balears, el País Valencià i Catalunya ompliren el recinte. Mallorquins, menorquins, eivissencs, valencians i catalans defensen aquest cap de setmana el català.

Unes 15.000 persones arribades des de qualsevol punt dels Països Catalans es congregaren ahir a sa Pobla per participar en la desena edició de l’Acampallengua, que té com a objectiu lluitar per la normalització del català. Després de la pluja de l’any passat, que va deslluir els actes prevists a Son Servera, els joves i els organitzadors gaudeixen durant aquest cap de setmana d’un clima estiuenc, que propicia la celebració d’aquests esdeveniments.

Uns 4.000 joves acamparen ahir a prop del poliesportiu i ompliren el municipi amb les seves veus altes i en català. L’inici oficial del programa per a enguany el donaren les autoritats que varen recórrer els carrers del principals del municipi en una cercavila fins a la plaça Major acompanyats per caparrots i xeremiers. Durant els parlaments, el portaveu de Joves per la Llengua, Sebastià Maimó, va recordar que “aquesta Acampallengua ens serveix de teló per iniciar les celebracions previstes per al quinzè aniversari de la creació de Joves per la Llengua”.

A més, i aprofitant la presència de la presidenta del Consell, Francina Armengol; de la consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró, i de la consellera de Cultura, Bàrbara Galmés, el portaveu de Joves per la Llengua va demanar als polítics que “tinguin coratge per dur a terme totes les mesures necessàries per recuperar la nostra llengua”. Per part seva, el president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, va recordar que “som aquí per posar de manifest que sentim i estimam Mallorca” i va assegurar que “qui es vulgui oposar al nostre dret de parlar en la nostra llengua ens trobarà lluitant sempre”. Així mateix, la presidenta del Consell va tenir unes paraules de suport cap als organitzadors. Armengol va indicar que “amb aquesta festa es reivindica una vegada més que tenim dret a parlar en català i la llengua ha de servir per unir i no per crear confrontació”. A més, va afegir que “l’Acampallengua serveix per demostrar que encara no tenim la normalització que volem”. Joana Lluïsa Mascaró va manifestar que “aquest cap de setmana es viuen dos dies de festa i reivindicació per la nostra llengua” i es va dirigir a Joves per la Llengua per animar-los i els va dir que “no abaixeu la guàrdia, perquè encara hi ha gent disposada a no reconèixer la nostra llengua”. Activitats A partir de les quatre de l’horabaixa, molts racons del municipi de sa Pobla es convertiren en escenaris per al desenvolupament de xerrades, tallers i activitats dirigides a tots els públics.

Tant els més petits com els més grans varen tenir el seu moment de gaudir de la festa. Això sí, sempre en català. El casal de la tercera edat, la plaça Major, la plaça de l’Església, el col•legi públic sa Pobla, el col•legi públic Sa Graduada i el poliesportiu foren els punts escollits per dur a terme els diversos tallers, com decorar camisetes, fer trunyelles i polseres de colors, rastes als cabells, malabars, teatre, estels i instruments.

La Universitat de les Illes Balears i l’Espai Blanquerna aconseguiren omplir el pati de sa Nostra amb la xerrada del periodista Lluís Canut, que va parlar de la llengua en els mitjans de comunicació. Els Maulets també tingueren la seva activitat amb l’Espai Rebel en el qual varen parlar de la música i del seu compromís nacional. A més, els Joves per la Llengua varen proposar les seves mesures per a la millora de la llengua a Sa Congregació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: