DICCIONARI D’EXPRESSIONS LINGÜÍSTIQUES

Avui, divendres, 8 de maig, a les 20.30 hores, la Biblioteca Pública de Sant Llorenç acollirà la presentació del llibre Diccionari d’expressions lingüístiques recollides de les Rondaies Mallorquines d’En Jordi des Racó, d’Antoni Llull Martí. L’acte ha estat organitzat per l’OCB de Sant Llorenç.

Més de 5.600 locucions, dites, refranys i tota casta d’expressions lingüístiques recollides als 24 toms de l’Aplec de Rondaies Mallorquines una bona mostra del mallorquí col•loquial de principis del segle XX. Aquest aplec pot interessar molt els filòlegs, però està destinat al públic en general, i molt especialment als lectors joves de rondaies, els quals no coneixen moltes d’aqueixes expressions, ben usuals llavors i arraconades ara per altres sovint gens legítimes i sense la gràcia de les més autènticament nostres. Cada entrada dóna el significat d’una expressió i un exemple d’ús extret del text d’una rondaia tot conformant un diccionari amb el qual l’autor ret un sentit homenatge al poble mallorquí d’en temps primer, que va crear tantes expressions realment enginyoses, i sovint ben divertides, i a mossèn Alcover, que se n’amarà i que ens proporcionà tantes mostres del seu ús en les seves admirables Rondaies, havent fet possible que aqueixes joies lingüístiques ens hagin arribat i que es conservin per a coneixement de les generacions actuals i de les futures.

Antoni Llull Martí (Manacor, 1935) ha dedicat molt de temps a l’estudi dels idiomes i, dins el camp de la filologia, sobretot a la lexicologia, l’onomàstica i la paremiologia. Fruit d’aquests estudis són els llibres El lèxic de mossèn Alcover (1987), Felicitacions en 500 llengües, Reflexions sobre la saviesa dels proverbis (1994) i Bruixat per la llengua (2001), a més de diversos opuscles i centenars d’articles relacionats amb la llengua, la cultura popular i la ludolingüística.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: