ARA TOCA PALMA !!!!

 

Després de la Taula Rodona que es va celebrar ahir al Teatre d’Artà, ara toca Palma. 

Abans deixau-nos que us expliquem com va anar la xerrada. Els convidats ja els coneixíem: Francesc Bujosa, O’nofre Pons, Margalida Tous, Margalida Sastre, Miquel Mestre i Joan Carles Palos. Evidentment, una part de l’èxit, amb la presència d’aquests convidats, estava asssegurada. La segona part depenia de l’assistència: una cinquantena llarga de persones varen arribar a quasi omplir la sala, fet que va fer que es complissin les expectatives que ens havíem fixat. La tercera i darrera part fa referència a la participació del públic. Sense la veu dels assistents la Taula no té sentit. I en va tenir. Tothom volia dir la seva, i gairebé tothom qui va voler va poder parlar. Finalment, prop les onze de la nit, ens vàrem veure obligats a interrompre l’acte i posar punt i… seguit? Seguit! El punt i apart el posarem dissabte a les 18 hores a Ciutat! 

taula-mariano

Dels ponents ¿què en podem dir? Van saber manejar el temps i la intensitat de la xerrada perfectament. La seva competència juntament amb la del director d’orquestra, que va manejar els participants amb una sobrada experiència, van aconseguir mantenir durant les més de dues hores de Taula la força que necessita un debat per no decaure. Fins i tot van fer servir la gràcia dels acudits per crear un ambient ben familiar, que ens va permetre de tutejar-nos entre tots els assistents! Seriosos en determinats moments, però, per no oblidar que en definitiva xerràvem de la llengua pròpia de les Illes, del futur de la nostra identitat. 

taula-tots-2 

D’entre el públic hi va haver diferents actuacions destacables. Va manar el respecte, imprescindible per continuar organitzant altres xerrades semblants, i alhora per demostrar que la tolerància i el respecte, lluny d’afirmacions calumnioses que s’han fet contra la nostra associació, sempre han estat els pilars que ens mantenen drets! 

cartell_drets_llengua

Drets, efectivament, ens mantenim drets per la nostra terra. I DRETS haurem d’estar el proper dissabte dia 9 de maig a favor dels nostres drets lingüístics! Feim un clam a la mobilització ciutadana. Contràriament al tòpic illenc que ens descriu com una societat passotista, hem de demostrar, com ja hem fet en altres ocasions de delicada importància, que som una comunitat forta i unida per allò que estimam: la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país! És per això que si podem ser cent mil no hem de ser cinquanta mil. Tots i totes, joves, majors, nines i nins, mestres, professors, funcionaris, metges, sanitaris, estudiants, aturats, nouvinguts, polítics, arquitectes, lampistes, fusters, homes i dones de la neteja, amics, enemics… TOTS plegats pel nostre futur, pel futur de casa nostra. Com deia en Fuster “O ens recobrem en la nostra unitat, o serem destruïts com a poble: o ara o mai!” 

ARA TOTS UNITS: DISSABTE TOTS A PALMA 

Com sabeu, hem posat a la vostra disposició un autobús que sortirà dissabte a les 15.30 del Bar Gran Sol de Capdepera, a les 15.45 hores passarà per l’Estació d’Artà i a les 16.05 per la parada de bus de Sant Llorenç. L’hora de tornada dependrà de l’hora en què acabi la gran Cadena Humana, però calculam que prop les 21 h sortirem de Palma cap als respectius pobles. 

Per reservar plaça per la sortida d’Artà envia un correu a  ocbarta@gmail.com o per telèfon al 677564254 / 654122894

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: