CONSTRUÏM UNA CULTURA DE PAU

gaza160

L’Obra Cultural Balear d’Artà crítica els atacs bèl·lics d’Israel contra el poble Palestí. Consideram inadmissible la desproporcionada actuació de l’exercit d’Israel.

Qualsevol cultura s’ha de construir des de la base de la PAU; solament així serà un poble lliure i democràtic.

Ens adherim al manifest que la Fundació per la Pau ha difós arreu, i us animeu a totes i a tots a demanar la finalització de l’ocupació d’Israel.

logo

Aturem la massacre a Gaza

La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona

La Fundació per la Pau vol expressar la seva repulsa més enèrgica per la matança de Gaza, la seva indignació per la passivitat de la comunitat internacional i la seva preocupació per l’increment de l’espiral de violència que, ja fa massa temps, pateix aquesta regió del planeta.

Hem expressat, sovint, la nostra postura sobre el conflicte: animant processos de pau, denunciant les vies militars, rebutjant l’ocupació, solidaritzant-nos amb les víctimes, donant suport als actors de pau que, tant a Israel i Palestina, malden per obrir opcions de pau, etc.

Però, ara, davant dels darrers atacs i el perill d’una invasió de Gaza, volem fer públic amb urgència el següent:

. El nostre enèrgic rebuig a l’acció del govern israelià: aquest atac bèl.lic és mancat de tota ètica (¿què justifica la matança de centenars de persones i la terrorització de milers?), de fonament de dret (el govern israelià s’ha saltat tots els procediments, criteris i normes establertes internacionalment per a afrontar conflictes) i de lògica en clau de seguretat (és obvi que aquest atac, lluny de fomentar la pau, incrementarà la inestabilitat de la zona i perjudicarà la seguretat dels ciutadans i ciutadanes d’Israel).

. La nostra indignació per la manca de pressió efectiva per part dels governs europeus i de la comunitat internacional amb les repetides accions del govern israelià, ja siguin atacs militars o el setge inhumà (aturades d’aigua i electricitat; tancament de fronteres; impedir el pas de productes essencials; prohibir la presència de periodistes internacionals, etc.) al qual se sotmet Gaza.

. La nostra solidaritat amb el patiment de la població civil de Gaza.

. La nostra demanda de cessament de tota violència a ambdues parts: a més d’enquistar encara més el conflicte, més violència suposarà inevitablement més sofriment per a la població civil.

. El nostre suport a les ONG, entitats, grups i persones amigues que, a Israel, clamen per una pau justa i, ara, es manifesten per la fi del setge, dels atacs militars i per la renovació de la treva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: