CARTA OBERTA AL SENYOR FRANCESC ANTICH

ensaimada

 

Molt honorable President: Segurament esperar  una resposta pública o personal a la meva carta és una ingenuïtat, però “qui no l’arrisca, no la pispa”. Per tant, malgrat tot, esperaré il·lusionat aquesta resposta, confiant en la seva bonhomia.

            Si pens que mereixo una resposta és perquè crec que som molts els Balears que tenim dubtes greus respecte a alguns punts essencials que condicionen la vida personal i de tota la comunitat autonòmica. Com que estic segur que som molts els que volem sortir del dubta i estic segur que es tracta de coses fonamentals, els ciutadans tenim dret a que el nostre president ens digui sense ambigüitats la seva posició davant la situació del finançament de les nostres Illes per part de l’Estat.

            Tothom sap, i fins i tot el Senyor Zapatero i el Ministre d’Economia han reconegut públicament, que les Illes Balears pateixen “una mal finançament des dels principis de l’autonomia” i que la nostra comunitat és “la pitjor finançada de tot l’Estat”. Després de Madrid(?) és la comunitat que aporta el percentatge més gran del PIB, (per més oprobi, aporta un 42% més que la mitja nacional). Amb raó es parla d’espoli fiscal. Per si no bastàs, Balears està a la coa en despesa cultural, amb sols 14,7 euros per habitant, enfront a la mitjana de 41,3 euros al conjunt de l’Estat.

            Sé que no li he dit res nou. Però com a persona i mallorquí m’encén la sang que em prenguin el pel. No li fa ràbia a vostè veure les infrastructures i els serveis que gaudeixen les comunitats de la Península i nosaltres, per exemple, havem de plorar de genollons per allargar un trenet de jugueta, mentre estenen l’AVE, amb ponts i túnels  per tot arreu, com si res?

            Una segona pregunta que li volia fer és: Què va davant per vostè, el partit o les Illes? Vull suposar que si no embulla fil, me dirà que les Illes són el primer, perquè d’elles és el President, però m’agradaria que m’ho confirmàs. La Sra. Aïna Calvo digué que es deu al ciutadans abans que els interessos del partit, esper que serà ver, perquè de fet gent del seu partit, com fa poc Xavier Ramis del PSIB, representà més al PSOE que a les Illes, com ho demostrà votant contra la proposta que els aeroports de les Illes puguin participar en la primera fase de la cogestió.  

            Si vostè creu que ha fet tot el que podia davant Madrid per aconseguir un finançament just i no li han fet cas i el passen amb cançons, jo li demanaria: Per què no convoca a tots els partits i a tots els ciutadans de les Illes per dur endavant manifestacions públiques per reclamar el que ens pertoca?

            És cert que els mallorquins som mal de moure, però si ens toquen la butxaca i si tinguéssim un President amb esperons que es posàs al cap davant, tenc la quasi seguretat que, amb una bona motivació clara i llampant, es mobilitzarien milers de ciutadans per recolzar un President que ha tengut el coratge de dir: PROU! Si fos així, vostè pels ciutadans de les Illes realment seria molt honorable.

            Em contestarà les tres preguntes?

            Salut i coratge!       

 

                                                                                   Mariano Moragues Ribas de Pina

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: