UN PETIT DICCIONARI PER A UNA GRAN LLENGUA

 

rolling

DiarideBalears.cat

En els nostres dies, sembla que es fa indispensable una bona formació i preparació per poder presentar-se com una persona competitiva davant d’un món professional que es presenta cada vegada més exigent.

En qualsevol cas, no ens hem de referir just a l’entorn laboral, perquè una bona cultura general diu molt de les persones. Precisament en aquest sentit els idiomes tenen un paper ben important, ja que permeten mantenir bones relacions amb gent d’altres països, viatjar allà on més desitgem sense preocupar-nos pel tema de la llengua i, òbviament, també són una gran ajuda i part influent a l’hora de presentar un currículum atractiu i competitiu.

dBalears és conscient d’aquesta necessitat i per això presenta, amb el patrocini del Govern de les Illes Balears, una col·lecció indispensable per als amants de la cultura i dels idiomes. L’eslògan que presenta aquesta nova promoció conté una gran veritat: «Un petit diccionari per a una gran llengua». I és que qualsevol idioma és gran, per petita que sigui l’extensió en la qual s’usa. Totes les llengües descriuen la història dels qui la parlen i dibuixen el caràcter dels pobles.

dBalears ha decidit realitzar un lliurament totalment de franc de cinc diccionaris de butxaca bilingües en els quals la llengua base és el català. Així, ens permetran endinsar-nos en cultures molt semblants i alhora ben diferents de la nostra a través de l’idioma: anglès, castellà, francès, alemany i italià són les llengües que s’hi presenten, totes amb traducció directa al català.

En tots hi trobarem un total de 25.000 entrades, amb exemples d’ús i frases fetes per sortir-nos-en satisfactòriament en qualsevol situació, i 40.000 accepcions. També contenen pronunciacions figurades en els cinc idiomes perquè la nostra interpretació sigui la més correcta possible. A més a més, incorporen un vocabulari específic de gastronomia, molt apropiat per menjar bé en qualsevol lloc on anem, a més de noms de llocs i de persona. I si tot això encara no bastàs, tenen la total garantia dels diccionaris de l’Enciclopèdia Catalana.

Aconseguir aquesta col·lecció de cultura és molt senzill. El primer diccionari, català-anglès, es lliurarà diumenge vinent, dia 30 de novembre, de franc amb la compra d’un exemplar d’aquest diari. Els altres quatre s’entregaran els diumenges successius, els dies 7 (català-castellà), 14 (català-francès), 21 (català-alemany) i 28 de desembre (català-italià), també de manera gratuïta, amb la compra del diari.

No hi ha cap dubte que es tracta d’uns diccionaris còmodes a l’hora de viatjar i molt útils per estudiar, i que dBalears posa a disposició dels seus lectors. Una col·lecció indispensable a les butxaques de qualsevol.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: