CONGRÉS DE JUBILATS PER MALLORCA

gent_gran

CONGRÉS DE JUBILATS PER MALLORCA

 

La secció de l’OCB Jubilats per Mallorca vol oferir un marc d’actuació a les persones jubilades, prejubilades i/o majors de 55 anys alliberades de les urgències familiars i laborals i que voldrien reprendre l’activitat voluntària pel país o incorporar-se a aquest tipus d’activitat. L’objectiu és dur endavant projectes de treball en favor de la cultura, la llengua, el medi ambient i el territori dels mallorquins.

 

Volem llançar la secció a partir d’un congrés en el qual s’aportin idees i pràctiques que siguin útils a l’hora de tirar el projecte endavant. En el marc d’aquest congrés també hi haurà un temps per fer una assemblea dels participants amb l’objectiu de constituir la secció, fixar-ne el nom definitiu, establir-ne els objectius i l’estructura organitzativa, etc. A més, s’hi durà una proposta concreta d’activitats per començar a fer feina.

 

El congrés es durà a terme des de les 12 hores del dissabte dia 22 de novembre fins a les 14 hores del diumenge dia 23 de novembre, a l’auditori Sa Màniga de Cala Millor, que l’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, generosament, ens deixa utilitzar. Els qui no siguin prejubilats ni majors de 55 anys i vulguin participar-hi poden fer-ho, però no podran prendre part a l’assemblea. El preu de la inscripció és de 20 euros i inclou la participació al congrés i el dinar de dissabte a l’hotel Hipocampoplaya (4 estrelles), que és veïnat de l’auditori.

 

Les persones participants tenen la possibilitat de sopar, dormir i berenar a l’hotel abans esmentat per 34 euros per persona en habitació doble (49 euros si es vol una habitació doble per a una persona tota sola; si es comparteix amb una persona no congressista, aquesta haurà de pagar pel seu compte el dinar de dissabte). Es podrà arribar a l’hotel a partir de les 11 hores de dia 22 i es podrà usar fins a les 14 hores de dia 23. Per als qui quedin a l’hotel, després del sopar hi haurà l’oportunitat de mirar l’enregistrament Jocs i Paraules en una sala que ens cedirà l’hotel.

 

Els participants que no quedin a l’hotel o se n’afluixin, del sopar, tenen també l’oportunitat d’assistir a un espectacle de solistes de dansa a les 21 hores del dissabte, a la sala gran de l’auditori (10 euros). 

 

 

 

 

Si ens feis arribar a jubilats@ocb.cat o al telef. 971723299 el vostre interès en participar-hi i si quedareu o no a dormir a l’hotel, podreu pagar allà. Si voleu ja fer els ingressos per endavant els podeu efectuar al compte de l’OCB 2051 0099 81 1000755769, fent-hi constar les frases «Jubilats congrés» i/o «Jubilats hotel». Podeu fer arribar aquesta butlleta i els resguards d’ingrés a l’OCB o enviar-los per fax al 971 719 385, també podeu comunicar-nos que vos heu inscrit i entregar la butlleta allà.

 

 

Programa del congrés

 

Dissabte, dia 22

 

12 h  Conferència inaugural a càrrec de Joan Melià i Garí.

            «Els hàbits lingüístics i el futur de la llengua»  

 

14 h  Dinar a l’hotel Hipocampoplaya, a càrrec de l’organització.

16-17.30 h i 17.45-19.15 h Tallers 

 

Grup A Taller de doble durada sobre estratègies per mantenir l’ús de la llengua evitant el conflicte, a càrrec de Ferran Suay i Gemma Sanginés.

Grup B Primera sessió: Taller per aprendre a dirigir audicions comentades de cantants de la nova cançó, a càrrec de Bartomeu Mestre, «Balutxo».

Segona sessió: Taller per aprendre a fer gloses i per aprendre a ensenyar-ne a fer, a càrrec de Felip Munar.

 

19.30-21 h Taula rodona amb representants de diverses associacions de gent gran.

  «La tercera edat: consell de savis?, un zero a l’esquerra?, panem et circenses?»

     

Diumenge, dia 23

 

9.30-10.30 h Comunicació d’experiències

            Primera comunicació a càrrec de Joan Mora.

           Segona comunicació a càrrec de Joan Sans.

 

10.45-12.15 h Ponència a càrrec de Bernat Joan

«Comunitat lingüística i grups lingüístics. Llengua pròpia d’un territori»

 

12.30-13.45 h Assemblea constitutiva de la secció de l’OCB Jubilats per Mallorca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: