D’HOSTAL QUE S’HI ROBA, TOTHOM SE’N FA ENFORA

Hi ha paraules que a força de repetir-les perden la seva expressivitat i altres que per si mateixes resulten eufemístiques. En els dos casos el que succeeix és que es perd claredat. Les paraules corrupció, malversació de fons públics, tràfic d’influències, cobrament de comissions i altres herbes per l’estil, crec que van tornant massa blanes. ¿Per què als corruptes no les diem simplement lladres, mentiders, pocavergonyes, aprofitats, barruts… per no dir-ne de més fortetes amb paraules gruixades? Les mateixes que segurament diríem si un noningú ens pispa la cartera o s’entra a dins ca nostra i ens fan salvatges els quatre duros que guardam.

            Per ventura ens hem cregut el que diu un refrany ben errat de comptes: “Qui roba al comú, no roba a ningú”. El cert seria que digués: “Qui roba al comú, ens roba a mi i a tu”.

            M’agradaria que qualcú fes el càlcul de quant ens ha costat a cada un dels ciutadans, (no als ciutadans en abstracte, sinó a tu i a mi), tot el carroportal de robatorums que hem patit durant el darrer govern del PP, per no pegar més enrere. Un poc a l’ull i crec que faig curt, al menys ens deuen haver espampolat uns 1000 euros per cap, això vol dir que a una família de quatre persones li han robat 4.000 euros. Quasi res diu es diari! El més trist és que molts als qui també els han espampolat els seus doblers no escalivaran i tornaran a votar als mateixos, com si res hagués passat, per allò que estratègicament ens volen fer empeçolar la mentida de: “tots són iguals”. Si fos així el més coherent seria no votar a ningú per no ser còmplice, i no deixar que els lladres ens governin i vagin a aferrapilla.

            Deixant en banda, per aquesta vegada, les consideracions ètiques i estètiques, que són les més essencials, no ens podem deixar prendre el pel així com així i molt manco les sopes. Hem de tenir clar que “doblers públics” vol dir doblers teus i meus, i aquells que ens els roben són uns lladres pocavergonyes, tal com sona; tant si duen corbata, com si són “molt honorables”.

  

Mariano Moragues

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: