AIGUA CLARA: MEMÒRIA I SENTIMENT

Divendres passat, com ja sabeu, es va projectar a la Sala d’actes del Teatre d’Artà el documental Aigua Clara, que parla sobre el camp de concentració que hi va haver a Formentera, i que va organitzar l’Obra Cultural Balear d’Artà.

 

 

 

La vetlada va ser un èxit, o així ho pensam des de l’associació. No només vàrem aconseguir omplir la sala amb més de cent persones (hi va haver gent que va haver de restar dreta) sinó que creim que el clima que es va generar va ser de total respecte i solidaritat amb tot el que el tema de la memòria històrica comporta.

 

Primer varen intervenir Carmelo Convàlia (director del documental) i Santiago Colomar (historiador i documentalista). Després de presentar-lo, vàrem veure el vídeo. A continuació escoltàrem en veu en “off” la narració que Maria Clarita, filla d’un ex presoner del camp de concentració, va dedicar als seus pares fa uns quants anys. Tant el passi del vídeo com de l’àudio es varen veure, escoltar i sentir amb un silenci escrupolós, segurament fruit de l’emotivitat del moment, i de la calor del centenar de persones. Més d’una llàgrima i forts aplaudiments en homenatge a les víctimes i als seus parents i amics.

 

Carmelo i Santi prengueren novament la paraula, i contestaren les diferents preguntes que es feren. Però poc a poc varen prendre protagonisme els fills dels represaliats que explicaven els seus sentiments o ensenyaven fotografies personals… D’Artà,  de Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera… hi havia fills i filles de diferents pobles de Mallorca amb la il·lusió d’explicar anecdotes i sentiments que de ben segur no voldrien que es tornassin a repetir mai més.

 

Els més joves en prenguérem nota. Gràcies al testimoni viu d’aquesta gent i a jornades com la del passat divendres coneixem més el nostre passat. Una passa més per construir un futur de pau.

 

Salut i enhorabona a totes i a tots!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: