CONTRA LA LLENGUA, CONTRA NOSALTRES!

L’Obra Cultural Balear considera inacceptables els atacs a la nostra llengua continguts a un article publicat a la revista Air Berlin Magazin i signat pel president de la companyia, el senyor Joachim Hunold. En aquest text, Hunold fa afirmacions que no es corresponen amb la realitat lingüística de les Illes Balears i cau en apreciacions subjectives de caràcter ideològic impròpies del president d’una empresa amb molts de clients a Mallorca i a la resta de terres de parla catalana. Entre elles hi ha falsedats com que el castellà no és idioma oficial a Mallorca o que a les escoles el castellà és tractat com a un idioma estranger. Es tracta d’una resposta inacceptable a una carta enviada per la direcció general de Política Lingüística del Govern que convidava Air Berlín a fer servir el català entre els seus clients de les Balears.

Davant aquesta actitud hostil, l’entitat ha demanat una reunió amb el director d’Espanya i Portugal de la companyia, senyor Álvaro Middelmann i ha posat en marxa una campanya d’enviament de cartes per demanar a la companyia que respecti els drets lingüístics dels catalanoparlants. El text que es farà arribar a la direcció d’Air Berlín és el següent:

airberlin@airberlin.com  

Sr. Joachim Hunold, director general de Air Berlin

Benvolgut senyor Hunold:

Com a persona que coneix la realitat de les Illes Balears i com a client d’Air Berlin vull manifestar la meva decepció per l’article recentment publicat a la revista Air Berlin Magazin en què, lluny de mantenir una relació de respecte cap a la llengua catalana que utilitzen molts dels usuaris de la companyia, s’hi expressen informacions que falsegen, tergiversen i criminalitzen la nostra realitat lingüística. Amb aquest article Air Berlin no actua com una empresa que ha de donar servei als ciutadans, sinó com un agent en contra de la llengua que parlen la majoria dels ciutadans de les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya.

Sr. Hunold, voldria aprofitar l’ocasió per fer-li notar que la seva empresa, tot i tenir Mallorca com un dels seus centres operatius, no ofereix la més mínima informació en la llengua pròpia d’aquesta terra. La veritat és que no costa res afegir el català com a llengua d’informació, de la mateixa manera que respecta i fa servir els idiomes dels altres territoris en què opera. D’aquesta manera acontentaria una gran part dels seus clients.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: