APRENDRE CATALÀ AMB PA I TRAMPÓ

Participar en un taller de fer tambor d’ametla, a l’hivern, o fer una tremponada popular a la fresca a la plaça del poble, a l’estiu, són algunes de les activitats que el Consell de Mallorca ha programat als municipis de sa Pobla i de Sant Llorenç des Cardassar amb l’objectiu que els autòctons i els estrangers residents interaccionin els uns amb els altres i que, de passada, els que nasqueren a l’Illa ensenyin la llengua als que arribaren de fora.

L’Acolliment Lingüístic 2008 és el projecte estrella d’enguany del Departament de Cultura pel que fa a política lingüística. Després d’haver estudiat la realitat social de cadascun dels municipis, l’objectiu és impulsar el català, no només a través de l’ensenyament de la llengua. La programació d’activitats lúdiques i d’oci és allò que ha de fer que els mallorquins de naixement i mallorquins d’adopció interactuïn entre ells i facin servir la llengua.

Perquè això sigui possible el Consell desenvoluparà una tasca informativa per atreure els immigrats cap a aquest tipus d’activitats. Allò que és tan important o més, però, és la promoció de la fidelització lingüística cap a la llengua pròpia entre aquells que ja són catalanoparlants.

La implicació del personal que treballa en l’àmbit social és una altra prioritat. És a dir, conscienciar aquells treballadors que fan feina en la sanitat, l’educació i els serveis socials és important, perquè a través de la llengua s’asseguri la plena integració dels nouvinguts.

El pressupost inicial és de 90.000 euros i es compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern i de Paraula, centre de serveis lingüístics dependent de l’Obra Cultural Balear.

A partir del 2009, segons informà la responsable insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, aquest projecte s’anirà fent extensiu a la resta de municipis de manera progressiva. El material editat per sa Pobla i Sant Llorenç des Cardassar serà aprofitat per aquests altres pobles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: