Caminant per damunt les antigues vies del tren

Per Miquel Àngel March
Ara fa deu anys uns joves, sobretot d’Artà, envestiren una campanya per recuperar el tren a la comarca de Llevant. L’any 1977 s’havia tancat la línia entre Manacor i Artà i un parell anys després ho va fer la línia d’Inca fins a Sa Pobla.
La reivindicació del tren de Llevant no és una qüestió d’una comarca o d’uns pobles. Els beneficiaris de la recuperació i extensió del tren ho serà Mallorca sencera, a més dels habitants de Capdepera, Artà, Son Servera, sant Llorenç i Manacor.
Hores d’ara molts de nosaltres pensàvem que el tema del tren a aquells pobles ja estaria resolt, el projecte aprovat i el finançament aconseguit. La realitat no és així però, i l’altre dia fins i tot el president Antich reconeixia les dificultats per aconseguir signar el conveni amb Madrid per finançar les obres ferroviàries. I això que el transport col·lectiu era la prioritat del nou Govern!!!
La recuperació del tren dependrà de la pressió social que se faci, com quasi sempre. Diumenge tenim una ocasió perfecte per fer-ho. La Marxa des Tren comença als dos extrems de la línia (Manacor i a Cala Rajada) i acaba a Sant Llorenç on hi haurà dinar i festa. 
Aquells que hi han participat alguna vegada conclouen que la Marxa és una de les activitats més engrescadores que han fet mai: travessen paratges inèdits, fan exercici i reivindiquen una causa justa i necessària.
El transport públic a Mallorca és gairebé una anècdota. A diferència dels països més oberts d’Europa, aquí tot passa per les carreteres. El transport en vehicle privat és una de les principals fonts d’emissió de diòxid de carboni, responsable del canvi climàtic. És hora de canviar això i diumenge val la pena caminar una estona per les antigues vies del tren.
Comments
One Response to “Caminant per damunt les antigues vies del tren”
  1. El problema és el transport i la solució no és el tren.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: