ESPAI CULTURAL CAN ALCOVER

Palma inaugura l’espai cultural Ca n’Alcover

Serà un centre cultural obert a tothom, seu de l’OCB i casa museu del poeta Joan Alcover

Avui al vespre s’inaugura a Palma Ca n’Alcover, de l’Obra Cultural Balear (OCB), un casal de llengua i cultura catalanes. El casal fa tres funcions: és la nova seu institucional d’OCB; és la casa museu de Joan Alcover i de la poesia mallorquina: ‘Servirà per projectar la figura d’aquest gran poeta, autor de la lletra de ‘La Balanguera‘, explica Tomeu Martí, coordinador de l’OCB; i, fet molt important, és un centre cultural a disposició de la societat.

Dissabte, 17 de maig, doncs, coincidint amb la Diada per la Llengua, s’hi organitzarà una jornada de portes obertes.

Tomeu Martí ha explicat a VilaWeb que la inauguració de Ca n’Alcover era un esdeveniment històric. El centre cultural es remunta al 1968, quan Pau Alcover, fill del poeta Joan Alcover i membre fundador de l’OCB, va deixar en herència a aquesta entitat la casa on son pare havia viscut i mort. Si bé l’OCB va acceptar l’herència el 1970, no va poder disposar de la casa fins a la mort de la vídua de Pau Alcover. El 1992 va començar la primera fase de rehabilitació del casal, però no és fins l’any 2003 que comencen les obres del projecte definitiu.

La casa museu dedicada al poeta Joan Alcover serva manuscrits, correspondència, fotografies, llibres i elements varis de la seva vida personal i artística. També s’hi ha habilitat una sala de projeccions, una de conferències i una biblioteca. Finalment, a més d’oferir seminaris, conferències i tallers, el nou casal custodiarà i reeditarà el llegat literari de Joan Alcover.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: