I DICTAT CONJUNT EN CATALÀ

 

 

ARTÀ- Plaça del Conqueridor

Dissabte 26 d’abril de 2008    12.00 h

Per què fer un Dictat en català ?

Per demostrar a tota la ciutadania que la llengua catalana és una llengua viva malgrat les dificultats que ha patit i que, encara avui, segueix patint per part de determinades institucions. La llengua pròpia de les Illes Balears ha de ser l’instrument principal de comunicació de tots els illencs, malgrat les males intencionalitats d’alguns sectors de la nostra societat.

 

Qui organitza el Dictat ?

La delegació d’Artà de l’Obra Cultural Balear és qui organitza el I Dictat conjunt amb el suport de l’Ajuntament d’Artà i la Direcció General de Política Lingüística.  

 

Quina finalitat té el Dictat ?

L’objectiu del I Dictat no és elitista: es vol mostrar que la llengua viu malgrat les continues interdiccions. La millor manera de demostrar-ho és l’àmplia participació dels artanencs i artanenques de totes les edats. Com més heterogeni sigui el grup que faci el Dictat, millor!

 

Com funciona el Dictat ?

El dictat presentarà tres nivells de dificultat: una primera part més senzilla per a principiants, una altra per a persones amb un nivell mitjà de català, i la tercera, més difícil i amb paranys lingüístics (absoluta).

S’atribuirà un número a cada participant, i se li oferirà un bolígraf. Hom decideix si vol entregar el Dictat signat o vol que resti en l’anonimat. Només aquells que decideixin optar per signar el Dictat amb nom i llinatges tindran l’oportunitat d’aconseguir un dels premis que s’entregaran als participants que menys faltes cometin.

Hi haurà un total de set premis:

  1. segon premi de la categoria senzilla
  2. primer premi de la categoria senzilla
  3. segon premi de la categoria senzilla + mitjana
  4. primer premi de la categoria senzilla + mitjana
  5. tercer premi de la categoria absoluta
  6. segon premi de la categoria absoluta
  7. Primer Premi al millor Dictat absolut

Una persona coneguda llegirà el Dictat, redactat per un especialista. Tots els assistents rebran un diploma de participació.

En quina categoria em puc apuntar ?

Les persones nouvingudes podran optar als premis del nivell senzill. També hi podran optar aquelles persones que no hagin tingut mai l’oportunitat d’aprendre la nostra llengua.

Els estudiants de primer i segon d’ESO, així com les persones que ja tinguin un coneixements mitjans de català, hauran d’optar a la categoria de nivell mitjà.

Finalment, els estudiants de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i persones amb un coneixement de català avançat (nivells B, C, D de català) podran optar als premis propis de la categoria absoluta.

Tanmateix, recordam a tots els participants que l’objectiu del I Dictat no és en cap cas la competitivitat entre els assistents ni l’avaluació de les persones, sinó que volem demostrar que la nostra pot ser una llengua viva i amb plenitud de d’usos i funcions, capaç de convertir un dictat en un acte divertit.

Quan es proclamaran els resultats?

Es proclamaran els resultats a la propera edició de la Revista Bellpuig, on també es publicarà la versió original del text.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: